Hangon Hyrskyt
Salibandy

Ennakko: HaHy - FBC Raseborg Knights

Julkaistu: 02.10.2014

Perjantaina 3.10. taistelu Länsi-Uudenmaan herruudesta tarjoaa ensimmäisen näytöksensä, kun salibandyn II-divari startataan käyntiin Hangossa. Hangon Urheilutalon parketilla nähdään kaksi hyvin erilaisin odotuksin kauteen lähtevää joukkuetta, kun sarjanousija kohtaa yhden sarjan voittajasuosikeista.

"Ritariryhmä" on yksi sarjan kovimpia joukkueita ja suuri ennakkosuosikki taistelemaan noususta ykkösdivariin tälläkin kaudella. Vahvaan pallolliseen peliin pyrkivä joukkue vahvistui jälleen viime kaudesta, kun "oman kylän poika", Tomi Åsten, palasi Karjaalle. Hän tulee Karjaalle M-Teamista yhdessä Ville Puotilan kanssa. Kolmas lisä tämän kauden rosteriin on nuori Emils Hartmanis Latviasta. Lisäykset tuovat syvyyttä jo ennestään vahvaan rosteriin.

Suomen mestari Wilhelm Wainion johtama hyökkäysarmada on ehdottomasti sarjan kovinta eliittiä ja sehän tuleekin perjantaina kävelemään hankolaisten kesäteräisen puolustuksen yli. Wainio on sarjan taitavin pelaaja ja yhdessä Janne Holopaisen kanssa sarjan pelätyin kaksikko. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy tulivoimainen Rasmus Hellström sekä viime kausilta tutut pistelingot Teemu Manninen ja Teemu Tuovinen. HaHy:n kokemattomalla Kaveriporukalla ei siis ole mitään mahdollisuutta hyvin treenannutta, rutinoitunutta, taitavaa ja kovakuntoista karjaalaisryhmää vastaan!

Siinä missä karjaalaisten valmistautuminen ja kesäharjoittelu on onnistunut loistavasti on ollut vaikeampaa. Loukkaantumiset ja pieni rinki ovat kiusanneet hankolaisia jo kesällä. Joukkuuen ykköspyssy ja todellinen seuraikoni, Andreas Nordlund, on sivussa kaukalosta vähintään tammikuulle. Koko uudenmaan lupaavimpiin junioreihin kuuluva Tatu Halonen missasi alkukesän loukkaantumisen vuoksi. Joukkueen työmyyräosastoon kuuluva nuori Juha Manni on sivussa alkukauden. Pieni rinki kokee siis kovia heti kättelyssä, mikä vahvistaa perjantain käsikirjoitusta; kyyti on hankolaisille kylmää.

HaHy on kokenut myös muutoksia kesällä. Joukkueen kokoonpanoon nousevat lupaavat 15-vuotiaat Tatu Halonen ja Niko Fält. Halonen kuuluu tärkeisiin hyökkäyspään pelaajiin, jolta odotetaan pisteitä. Janne Asikainen ja Niko Himanka nousevat ykkösjoukkueeseen HaHy II:sta. Himanka on lähes parimetrinen puolustaja, jonka toivotaan tuovan voimaa kulmiin ja maalin eteen. Asikainen on kokenut ja suoritusvarma pelaaja, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Sakari Lähdesmäki on pelannut viime kaudet Latviassa. Kovan laukauksen omaava pelaaja on osoittanut olevansa valmis kakkosdivariin. Daniel Forsell tulee tekemään kovaa työtä hyökkäyspäähän. "Suunnistajalta" sujuu myös maalinteko. Forsell oli mukana jo edellisellä hankolaisten kakkosdivarikaudella. Kokenut Teemu Matsson palaa myös hankolaisten vahvuuteen. Iso ja vahva puolustaja pelaa varmasti ja aina joukkueelle.

Kesän aikana puolestaan kokeneet Janne Keskitalo ja Aki Wiinamäki pistivät pelikamat hyllylle. Max Kunttu lähti Itä-Suomeen ja jätti Hyrskyt. Kristian Fast ja Johan Pihlström ovat vielä kysymysmerkkejä tämän kauden osalta.

Perjantain ottelussa ratkaisee pitkälti se, kuinka monella maalilla Knights tahtoo voittaa...HaHy:n nuori puolustus ja erityisesti Tero Martiskainen ja Toni Ehnrooth ovat isossa roolissa. HaHy:n ykkösvitjan on onnistuttava maalinteossa ja muiden ketjujen on pidettävä oma pää puhtaana, jotta lukemat pysyvät siedettävinä. Myös hankolaisten maalivahdilla täytyy olla täydellinen päivä. Uusi valmennuskaksikko, Joakim Eriksson ja Andreas Nordlund, on saanut hankolaisten pelin ihan hyvälle mallille.

Knights vakuutti jo Suomen Cupissa, kun se eteni jatkoon puhtaalla pelillä ja murjoi mm. SCH:n puhtaasti 7-0. Perjantain ottelukin on siis täysin selvä peli...

 

Seuraa näitä...

 
wainio.jpg toni e.jpg
#8 Wilhelm Wainio - Knights
Yksi harvoja pelaajia tässä sarjassa, jota voi sanoa tähtipelaajaksi. Supertaitava älypelaaja on liian hyvä tälle sarjatasolle. Seuratkaa miehen rauhallisuutta pallon kanssa kun HaHyn soturit ryntää päälle. Hän tulee aiheuttamaan paljon päänvaivaa kotijoukkueen puolustajille ja lukuisia tekopaikkoja joukkuekavereille.

#59 Toni Ehrnrooth - HaHy

21-vuotiaalle Ehrnroothille alkava kausi on jo kahdeksas (!) edustusjoukkueessa. Rooli on kasvanut vuosi vuodelta ja on nyt isompi kuin koskaan. Tuoreelta kapteenilta tarvitaan huomenna sekä vahvaa puolustuspeliä että luovaa hyökkäyspeliä.

Uutisarkisto

Ennakko: HaHy - FBC Raseborg Knights

Perjantaina 3.10. taistelu Länsi-Uudenmaan herruudesta tarjoaa ensimmäisen näytöksensä, kun…

Edustusjoukkueen kausikortit ovat nyt myynnissä

40 eurolla varmistat sisäänpääsyn kaikkiin (11 kpl) Edustusjoukkueen kotiotteluihin kaudella…

HaHy pelaa ensi kaudella 2 divisioonassa

SB Riski-HaHy 0-6 (0-0, 0-1,0-5) HaHyn edustuksen salibandy miehet pelasivat toisen…

HaHyllä vielä mahdollisuus lohkovoittoon

HaHyn edustuksen salibandy miehet pelasivat toiseksi viimeiset sarjaottelut Kirkkonummen Masalassa…