Hangon Hyrskyt
Kiipeily

Hanko Boulder

Historian ensimmäinen Hanko Boulder, nuorten boulderkisa, järjestettiin 2004 toukokuussa. Nykyisin nuo kisat löytyvät vuosittain kiipeilyliiton kisakalenterista. Harrastajistamme valtaosa on lapsia ja nuoria, eikä pelkästään nuorille suunnattuja kisoja ole juurikaan ollut vuosittain Suomessa, joten me haluamme olla osaltaan täydentämässä tätä aukkoa. Oheisessa kuvassa näkyy Hanko Boulder 2017 osallistujat kids B-sarjasta, joka oli osallistujamäärältään uusi tapahtumaennätys. Hanko Boulder 2018 kilpailuissa pääsimme sivuamaan yhden sarjan osallistujaennätystä ja jälleen kerran kids B-sarjassa, mikä osoittaa tämän kilpailun ansaitsevan paikkansa juniorikiipeilijöiden kalenterissa.

Hanko Boulder 2018


Lauantaina 5.5.2018 oli taas vuorossa perinteinen junioreiden kiipeilykilpailu Hanko Boulder, järjestyksessään 15. Lisätietoa kilpailusta tulossa,kunhan kameran muistikortit saadaan tyhjennettyä. Reittejä oli kiivettävänä peräti 52 kappaletta, pääreitintekijänä tällä kertaa toimi Sauli.

 

Iltapäivän sarjoissa nähtiin huikeita suorituksia, sillä peräti 3 kiipeilijää onnistui toppaamaan kaikki kisareitit,mikä tarkoitti Superfinaalia, johon reitintekijä apua saatiin Turun suunnasta, kiitokset heille siitä.Hanko Boulder 2017


Lauantaina 22.4.2017 oli taas vuorossa perinteinen junioreiden boulderkilpailu. Aamupäivällä nuorimmat kiipeilijät aloittivat oman urakkansa puoli yhdeltätoista. 36 innokasta kiipeilijää, jotka olivat syntyneet 2006 tai sen jälkeen saivat haasteekseen 57 eritasoista reittiä, jotka Anton ja Sauli olivat heille loihtineet. Taitavimmat kiipeilijät vastasivat hienosti haasteeseen topaten peräti 27 reittiä. Kids B sarjaan saatiin uusi sarjakohtainen osallistujaennätys 23 kiipeilijän voimin. Parin tunnin kiipeilyn jälkeen oli minijunnujen ja Kids B sarjan voittajat saatu selvitettyä. Tulokset ovat luettavissa oheisista tiedostoista.

 

Yhden aikaan vanhemmat juniorit pääsivät reittien kimppuun, kun nuoremmille oli sitä ennen jaettu palkinnot ja kunniakirjat hienojen kannustusten kera. Kids A sekä molemmat Youth sarjat sisälsivät yhteensä 29 juniorikiipeilijää, joten päivän aikana seinällä nähtiin ennätykselliset 65 kiipeilijää. Iltapäivän paras kiipeilijä tuli Lahdesta ja toppasi huikeat 39 reittiä. Suorituksesta tekee huikean kiipeilijän ikä, jota oli vasta 13 vuotta.

 

Pieni, mutta pippurinen toimihenkilöjoukkio kiittää ja kumartaa kiipeilijöitä ja heidän huoltajiaan ja tekee parhaansa, jotta tämä pitkäaikaisin avoin junioreille suunnattu kiipeilykilpailu säilyy kiipeilyliiton kilpailukalenterissa tulevaisuudessakin.

 

Hanko Boulder 2016

 

Lauantaina 23.4.2016 aamupäivällä nuorimmissa sarjoissa urakoitiin kahden tunnin aikana mahdollisimman monta reittiä paremmuuden ratkaisemiseksi ja vanhemmilla kiipeilijöillä oli iltapäivällä puoli tuntia enemmän aikaa käytössään. Itse kilpailussa reiluus ja rehtiys ovat avainasemassa, sillä kaikki kilpailijat ja valmentajat tsemppaavat myös kilpakumppaneitaan ylittämään itsensä, eli voitosta ei taistella veren maku suussa. Yhdenkään sarjan voittoa ei päästy tällä kertaa tuulettamaan hankolaisen kiipeilijän toimesta, mutta saimme me sentään muutaman podiumpaikan paikallisten kiipeilijöiden iloksi. Kilpailijoiden kovasta tasosta parhaiten kertonee se, että ainakin parin sarjan voittajalle tämä kilpailu oli viimeinen koitos ennen kolmen viikon päästä järjestettäviä junioreiden pohjoismaiden bouldermestaruuskilpailuja, jotka järjestetään 14.-15. toukokuuta Helsingin Salmisaaren kiipeilyareenalla.


Hanko Boulder 2016 tarjosi pari uutta ennätystä, eli kilpailijoita oli ennätysmäisesti yhteensä 47, joista kaukaisimmat aina Jyväskylästä saakka ja kilpailuissa oli kiivettävänä ennätykselliset 53 reittiä. Noa ja Veikka olivat päivän kingit 50:llä topatulla reitillä. Anton Johansson vastasi taas kovimmista ja laadukkaimmista kisareiteistä parin vuoden tauon jälkeen.