Hangon Hyrskyt
Kamppailu

Salisäännöt aikuiset

Kaikki ovat tervetulleita treeneihin seuraavin edellytyksin: Kaikki vierailevat BJJ, Vapaaottelu, Shooto, ADCC, Lukkopaini, Judo ja vastaaviin seuroihin kuuluvat henkilöt, jotka ovat maksaneet omalle seuralleen treenimaksut, ovat tervetulleita treenaamaan kanssamme ilmaiseksi. Niillä jotka eivät kuuluu jonkun muun paikkakunnan vastaavaan seuraan on oltava treeni- ja jäsenmaksut maksettuna. Virallisia, nettisivuilla mainittuja treenejä saa kokeilla 2 viikkoa, ennen kuin tarvitsee maksaa. Virallisten treeniaikojen ulkopuolella treenatessa, maksetaan treenimaksut ennen harjoittelun aloittamista. Voimassa olevat treenimaksut, tilinumero, treeniajat ym. löytyy www.hiltihanko.com websivuilta ”Treenit” linkin alta. Virallisten treeniaikojen ulkopuolella treenattaessa vastaa oven avannut henkilö siitä, että nämä kriteerit täyttyvät.

 

Tässä salissa kaikki ovat tasa-arvoisia. Minkäänlainen syrjintä ei ole hyväksyttävää ja jokainen vastaa omalta osaltaan miellyttävän ja kannustavan treeni-ilmapiirin luomisesta. Treenien vetäjää kunnioitetaan aina ja vältetään kaikin tavoin opetuksen häiritsemistä. Mitään ei kuitenkaan ole pakko tehdä, vaan jokainen noudattaa omaa harkintakykyä ja välttää itselleen mahdollisesti vaarallisten asioiden tekemistä.

 

Treeneissä ollaan aina omalla vastuulla. Suosittelemme Suomen BJJ liiton vakuutusta www.bjjliitto.fi

 

Treeneissä on aina noudatettava varovaisuutta ja pyrittävä kaikin tavoin välttämään toisen osapuolen vahingoittamista. Polvia ja muita niveliä ei väännellä rikki. Minkäänlaisia omia lopetusvirityksiä ei tehdä, ellei ymmärretä tarkkaan mitä niissä tapahtuu. Lukot ja kuristukset tehdään varovaisuutta noudattaen. Kaikki niska- ja selkärankaan kohdistuvat vääntämiset on kielletty. Kaikissa treeneissä noudatetaan kyseisen lajin sääntöjä.

 

Taputus, ”Stop!” tai ”Maitta!” -huuto, tuskan parahdus, nivelen tai luun rusahtaminen, tajun menetys tai mikä tahansa muu merkki vastustajan vahingoittumisesta vaativat kaikki välitöntä lukon tai kuristuksen irtipäästämistä ja ottelemisen/tekniikan suorittamisen lopettamista.Jokainen huolehtii salin ja sen ympäristön siisteydestä. Roskat roskikseen ja tavarat niille kuuluville paikoilleen. Myös pihalla. Joka treenin jälkeen matot on pestävä siihen tarkoitetuilla välineillä ja aineilla. Desinfiointi joka perjantai treenien jälkeen.

 

Jokainen huolehtii henkilökohtaisesta hygieniasta ja treenivarusteiden puhtaudesta. Puku ja muut varusteet on syytä pestä ennen kuin ne alkavat haisemaan, mieluiten joka treenin jälkeen. JALAT ON AINA PESTÄVÄ ENNEN PALJAIN JALOIN MATOLLE MENEMISTÄ!

 

Mahdollinen verenvuoto on aina tyrehdytettävä ennen treenien jatkamista. Matoille joutunut veri pestään välittömästi pois.

 

Silsat, märkärupi ja muut tarttuvat ihottumat hoidetaan tai peitetään huolellisesti ennen treenejä. Jos ihossasi on läiskiä, näytä niitä muille jos joku tietäisi mistä on kyse. Sama koskee kaikkia tarttuvia tauteja. Salille ei tulla tietoisesti tartuttamaan muita.